7. okt, 2014

Måndag 10 okt.

Ikväll hade jag hand om trivselkvällen på min brukshundsklubb och det kom så många och det värmde mitt hjärta att mina tankar o kunskaper gillas.Trettio minuters  o en full appellplan med hundar i blandade åldrar o förkunskaper är inte alltid det lättaste.Det är inte alltid dom som tränat längst mest o oftast som förstår skillnanden på spontan kontakt eller att föraren tar kontakt med att locka o bocka för hunden.

Kvällens tema var kontakt följsamhet o passivtet.

Vad är kontakt ? För många är det att locka på hunden o den tittar på en men för mig är det tvärtom hunden ska locka på mig för att få kontakt o då kommer belöningen.Hunden ska vilja få kontakt med sin förare lätt som en plätt

Följsamhet finns det massor av olika metoder.Man kan gå o hålla en köttbulle i handen o hunden följer en o blir väldigt bra på att äta köttbullar eller kan man backa som förare o göra samma övning som i kontaktövningen när hunden tittar upp så kommer belöningen.

Glöm inte att lära din hund att vara passiv att dra slita o skälla inte lönar sig Ups in med den i ryggsäcken ( ta in din hund mellan dina ben o sitt på huk håll hunden framme på bogen med tryck o släpp efter när den lugnar sig när den är helt lugn så res dig)

Det var en intressant kväll flera sa så enkelt det kan vara med rätt verktyg o ja så är det min reflektion på kvällen blev att det är ett bra ämne att hålla kurs i Ler stort.

Hundträning behöver inte vara så svårt som många tror bara du belönar rätt saker och tänker på vem jobbar för vem? För visst vill vi alla som håller på med hund att hunden ska ha söka kontakt med migCoolCool

Hej svejs