21. okt, 2014

Härlig Måndag

Vilken fantastisk härlig måndag! Idag blev första kursen full Kontakt kursen och det kan man förstå.Alla som har hund har verkligen användning för att få till en bra kontakt med sin vän. Hunden ska känna som en förälskelse Hjärta ni vet det börjar med flörten, man söker kontakt hela tiden. Målet att möta den andras ögon och ju mer svårfångat det är ju mer jobbar vi på att skapa kontakt och när den besvaras blir vi alldelles knäsvaga. Det kan översättas med hur vi ska träna hund på våran kurs.Välkomna till Kontaktkursen.

I em har vi träffats några o tränat lydnad :

Alice var taggad så hon tjuvade till och med på inkallningen från läggandet ( i rutan som inte fanns) delar ni vet och sen blev det lite sakta fritt följ.

Guidetti var inrop på plan dagens fokus o tjofs in i position heja o hå va kul sa G. Runda tunna träna ordförståelse i fart stå ligg hit ....det är ta mig tusan en härlig hund att träna så full av lust o energi o samspelet mellan oss börja sitta som en smäck.

En liten Kelpie valp visade att shaping i läggande både kunde göras snabbt o med rätt teknik men tänk att aldrig belöna om hunden ljudar. Fin spontan kontakt som tränas med silvertejp.

En ung flatte tjej visade härlig attityd i fria följet och belönades när hon låg rätt i position.Läggandet såg fint ut och stadgan börjar sitta fint att tänka på är  hur har matte armarna.

Det är kul att träffas några o tipsa varandra o snack hund så träningskompisar är så viktiga.

Dags för sängen imorgon blir det att klippa till ett gäng Ha ha!