27. okt, 2014

Kan man bygga ett hus o börjar med väggarna?

Ja det är något att fundera på? Kanske står väggarna ett tag om man trycker ner dom i marken men när vinden kommer lär dom blåsa kull. Det lättaste är att bygga en bra grund att fästa väggarna och sen göra taket och sen göra finliret.

För mig är det samma sak med att träna hund, vi satsar först på grunden! Att få en hund som gillar att jobba för mig. Att ta kontakt Ja då händer det något kul det lönar sig alltid att ta kontakt med matte.Om jag istället locka o bocka på min hund, sliter i kopplet för att vi ska vara tillsammans så är min övertygelse att det kommer att också rasa ihop som huset eller får man en hund som gör som man säger men utan glädje och samarbete.Jag lär mina hundar att det är lönsamt att titta på mig och att följa mig. För mig är detta grunden att läsa min hund o hundens signaler och hunden lär sig att hålla koll på mig det ger oss ett fantastiskt samarbete och innebär att hunden kan få en större frihet.Detta är för mig mitt sätt att ha en härlig relation med min hund och ingen träningmetod utan vårt förhållningsätt till varandra.

Fundera på hur ofta tar hunden kontakt med dig när du är tyst? Hur ofta tar du kontakt med hunden? Vem släpper kontakten? Hur vill du att det ska se ut?

Hur belönar du din hund? Vilken attityd har du ? Vilken attityd har hunden? Vad gör du när det blir fel?

Fundera på om du kan belöna din hund med massor av olika överaskningar o ingen av dom är godis? ViIlka belöningar gillar din hund? Kan du spela svåråtkomlig o spännande så hunden för kämpa lite? Stoppa du gotten i munen på hunden?

Vem jobbar för vem? Är det kopplet som är styrmedlet för att din hund ska följa dig? 

MÅNGA FRÅGOR och det är bara du som bestämmer vilken träningsmetod du vill använda dig av och vad som är grundträning för er.

Men detta blev några av mina tankar efter kvällen pass på klubben.

Vill du ha mina svar så Välkommen att anmäla dig till kurs Kontaktkurs!