7. nov, 2014

Det börjar närma sig !

Det är härlig spännande tid just nu med alla förberedelse att få förverkliga en dröm att starta egna kurser. Ni som har träffat mig vet hur jag brinner för hundar o att få fram de allra bästa av dom som är mina bästa vänner.Att se hundar och deras mattar/hussar hitta samspel är så häftigt och det är väl det som gör att jag älskar att delge mina tankar om hundträning.

Min kärlek till djur har alltid varit stor minns när jag stal en kattunge som stallgubben skulle ha ihjäl som barn och tog hem till mitt hem, mindre gillat av mamma som sa den lämnar vi tillbaka imorgon och jag grät och som pappas flicka fick jag ha den hemma över natten och efter dagen i skolan hade den lilla kattunge smörjat in sig hos mamma. Nanna som hon hette åt bara delikatser och var allas ögonsten. Sen bestod livet i många år av hästar och ridning. När mina killar var små köpte vi oss en liten border terrier vid namn Bimbo som var högt älskad av oss alla och den dagen hon lämnade oss var det tungt och jag tänkte att nu får det vara med djur. Det gick 9 månader ett tomt liv utan djur, då kom Alice in i vårt liv en härlig liten boxertik med som älskade att ta kontakt med sin matte. Hade mest tänkt att ha henne som sällskapshund men gick kurs för Monika Hillman och när hon såg vårt samarbete hur Alice jobbade för sin matte tyckte hon att jag skull börja tävla med henne.Första tävlingen i lydnadsklass 1 var vi 10 poäng från full port o då vaknade den gamla tävlingsandan igen från min hästtid. Det har blivit en himla massa tävlingar kurser allt från raskunskap vardagslydnad sökutbildingar tävlingslydnad klicker o sen steget mot instruktör en lång o härlig resa som jag tycker är helt fantastisk.För snart två år sedan föddes Herr Guidetti en underbar kille med motor som en turbo snygg som få Cool och en fantastik rolig hund att jobba med som jag hoppas kan bli min nya tävlingshund.

O NU ska jag bli min egen efter ett antal år som instruktör på brukshundklubben. Det känns så roligt att få forma sina kurser o upplägg efter sina egna tankar. Nu är det kursupplägg, inbjudningar, inköp av korner,pallar, klicker, hinder, apporter, longerpiskor och papper och pennor och allt man behöver. Ikväll hämtade jag nyckeln till min kurslokal. Tack Anne-Marie som tipsade mig om Göttorp. Vilket ställe stor lokal så vi kan träna inne kalla o regniga dagar och fikarum för kaffe och att ha teori i. Fina ytor utanför men belysning och fri tillgång till skogen o till våren kommer vi få en egen appellplan kan inte bli bättre.O väldans trevliga som hyr ut igår hade dom gjort klart med eget förråd där jag kn ha alla mina saker så himlans bra och slippa släppa det..mitt egna lilla krypin :) Ja det bubblar i hela mig av glädje och på måndag kommer dom första kursarna så helgen kommer det bli full fart.  Ja lite handboll o kolla sonen och på söndag träning på guldhunden en runda med andra tokiga boxerkompisar.

Tusen kramar till Alexander Anna o Philip som puffar o hjälper mig med sådant som jag är mindre bra på och till mina träningskompisar som tror mina tankar om hundträning ni tillsammans har fått mig att våga ta steget.Hjärta

Hej o Hå klockan är miss i natten kanske dags att sova. Vi hörs snart igen Ha ha!känner mig lite upp o ner av glädje och förväntan.