30. nov, 2014

Valpisar och presentkorten kommit.

Idag har jag tänt första adventljuset sitter vid mitt köksbord och njuter av mitt kaffe, hundar sover i sängen och jag tycker att jag har det oförskämt gott.

Denna veckan kom presentkorten den perfekta julklappen att ge dig själv, din vän mamma/pappa syster/ bror eller någon du möter på gatan och skulle behöva få lite träning med sin hund Wow!. Vi hoppas på snälla tomtar Gilla.

Vad har hänt sen sist vi hördes jo en hel del både inom hunderiet men också har jag myst med lille Vincent mitt barnbarn som har stulit hela mitt hjärta 10 månader och har farmors intresse för hundar. Handboll ja denna fantastiska sport som båda min killar har utövat idag spelar Philip i Alstermo och förra söndagen stod det lika och 9 sekunder kvar och han kontra in ett mål och Alstermo vinner efter legat under hela mathen ja då behövs nästan en hjärtstartare. 

Två valpkurser är i full gång nu första gång fick  alla sin egna tid där jag tittade på kontakten passiviten och hur belöningarna såg ut och och vem som följer vem Cool. Så gott det känns att ha små gruppper där man verkligen kan utgå från var o en och ge varje ekipage egna tips. Sen blev det paus för valparna som fick ligga med på filten medans vi hade ett teoripass. Vad är miljöanpassning ? Är det grunden till en följsam hund? Vad händer i stress? Varför springer hundar runt runt? Omvänt lockande hur använder man det? Vad byggs relationen på? Hur lär man valpen att gilla kloklippning? Pratar du i mobilen på era promenader? Kan du smyga som en indian? Hur ofta leker ni eller vilar ni ihop i skogen? Ja det var många tankar Rodnar Hur har du det med din hund?

Lydnadsgänget kör på som tusan jag hoppas ni lägger 20 minuters tänk på vad ska ni träna o 5 min effektiv träning och klura på er läxa.

Privatlektioner är i gång ofta inriktade oönskade beetende som man behöver få tips med och det beror oftast inte på att hunden inget gör utan att den inte kan skilja på on/off. När det inget händer skäller/ gnäller / hoppar/ biter / ja allt som ger någon form av reaktion hos matte/husse. Spännade tillfällen vill jag lova som instruktör.Vad belönas? Vad händer i matte/ husse? Hur är deras relation? På vilket sätt kan man nå målet? MMM ja som gillar o tänka o fundera gillar verkligen dessa utmaningar.

Om jag får önska något att tomten önskar jag att alla som använder klicker får en kurs i julklapp så det inte bara blir ett klick utan att det blir som för kungen o drottningen på riktigt!!!!!!

Ha en skön första advent njut av livet och tänk att ni också behöver on/ off så här i jultider.

Idag ska vi ut i sökskogen...Tjoooo säger vi på det.