28. dec, 2014

Balansen mellan dig och din hund

Hur ser er realtion ut i vardagen?  Att älska sin hund innebär att du är ledaren men på det sättet att du blir hundens idol. Belöna det du gillar och i största mån frys ut det du inte vill ha.

Har i helgen haft privatträningar för hundägare som fått oönskade beteende på sina älskade hundar. Många av de små olater som deras vänner lägger till sig med beror på tex för lite hjärngympa, för få regler och inte konskventa mot sin hund. Och hur lätt är det inte att göra de små misstagen som ger konskvenser som blir trista.

Skällande och andra ljudningar, vallande av olika förmål så som bilar cyklar och gräsklippare, rymningar och nafsande på andra människor. Dra och slita i kopplet hänga med nosen i backen hela promenaden.

O i de flesta fallen har man belönat fel saker förstärkt felaktga beetende och inte haft en medvetenhet vad som bygger på beteende.Man är ofta för "snäll" mot hunden för man vill att dom ska må så bra som möjligt men regler o va som gäller mår man ännu bättre av.O man gör det..... Inte av ondo utan för man älskar sin hund så högt .

Här kommer några tips : Se till att hunden för använda sin hjärna och inte bara benen.Det ger din hund mer stimulans.

Göm en gotta i alla dina förpackningar mjölk ägg burkar osv.Lägg glassburkar i högar med gotte emellan. Låt din hund tänka o klura hur han får ut det.

Rymmer din hund gå tillbaka till valpinkallningar var superkul använd lina om så behövs byt ord om du ropa mycket samma o hunden kommit när du vill. Börja med lätta övningar där du bara kan lyckas typ inomhus o julafton när hunden kommer. Gör dig spännande så hunden ökar sitt intresse för dig.Lek med leksak ta den undan lämna o ropa när hunden kommer i fart blir det bus. Det ska vara superroligt.CoolCoolCoolCool

Sätt gränser hur promenaderna ska se ut lär hunden att gå vid sidan och lägg komando på när den får nosa . Var konsekvent.

Jobba med samarbete med din hund lek med den istället för att den leker själv.Det är du som startar leken o det är du som avslutar leken .

Lär din hund att vara passiv ingen ögonkontakt alls med hunden utan halvsov :)

Gör upptäcksfärder i skogen o hitta saker som typ när du hittar svamp. Gör godisträd, hoppar upp på stenar o stubbar, häng bollen i  trädet så hunden får tänka själv hur han får ner den. Och sist men inte minst sätt dig på en stubbe o var passiv så din hund lär sig off.

Skäller hunden o hoppar på dig frys din position istället för att skrika åt hunden belöna när den gör rätt.

Försök hitta en balans mellan er när hunden är för mycket så blir du lugn och att det lönar sig för hunden att vara passiv.

 

Lite tankar från mig till er Rodnar