18. jan, 2015

Helgerna är över !

Oj vad det gick fort alla helger.Jag var ledig från mitt vanliga jobb som frisör i tre veckor och har haft fullt hus i Göttorp med kurser. Ett härligt gäng fick ta fram klikerna och verkligen studera sina hundar när ska kliket  komma , det är inte så lätt som tror att klicka i rätt sekund och vad vad det nu jag ska klicka för. Hjärnorna var på helspänd och fel blev det och skratt i massor men efter en heldag med en makör o fickorna fulla av gotter fick vi hundar att gå i lådor och vi fick fram både tass och nostaget. 

Kontaktgänget kom ganska snart på att många av de oönksade beteende berodde på att deras passivitet var för dålig, istället hade man belönat hunden när den inte var lugn. Denna kursen går mycket ut på att få ett förhållningsätt till sin hund att istället för lock och plok från matte så är det hunden som för locka o hålla koll på dig.Denna kursen önskar jag skulle vara en grundkurs för alla med hund skulle deltaga i! Att det är hunden som ta kontakt med sin matte/husseoch att det är den lösa hunden som håller koll på sin matte/husse på skogsrunderna och det är min övertygelse om alla var lika duktiga att träna passivitet som annat skulle vi slippa massa tråkiga beteende som skällande utfall osv. och vi skulle slippa dra och slita i kopplet eftersom hunden lärt sig följa dig för då händer det något kul.

Strandabyggdens kennelklubben hade läst om mina kontaktkurser och ville att jag skulle komma dit. Jag skrev några rader om mitt förhållningsätt till mina hundar och att det bygger på kontakt/passivitet/ följsamhet och vi betämde att jag skulle komma en heldag och vips hade dom fyllt två heldagar och kö på det Cool. Ska bli väldigt roligt att åka dit o få delge mina kunskaper.

 

Min första lydnadskurs har haft sin avslutning vilket gäng jag hoppas verkligen vi syns i igen. Jag sa först gången till er att det ska vara kul att träna hund!Ni ska ha rätt attityd och fokus på vad man själv gör! Och att vägen till målet är lika viktig och ska vara lika kul! DEN läxan gjorde ni till 100% !!!!All lycka till i er fortsatta träning och på tävlingsplan.

 Många väljer att gå privatträningar och det ger fantastiskt mycket det är allt från tävlingslydnad, hunden som drar i kopplet o nosar hela promenden, hundar som har svårt att möta andra hundar, hunden som inte vet vad passivitet är eller mate/husse som av kärlek belönat hundens aktivitet. Behöver du hjälp så är du välkommen och få hjälp. Allt går oftast att lösa om vi bara ha tålamod tålamod tålamod. 

Tusen tack Barometern oh Östran som gjorde ett fantastiskt repotage om Helens hundräning. 

Guidetti min egna hund har nu börjat ta sin fastrulle i söket o gör det riktig bra...ja ja det går lite fort ibland men ska man hålla upp till elit så gäller det att ha motivation glädje och rätt attityd. Du goe gosse Hjärta. I lydnaden så slipar vi på vissa saker ser väldigt gott ut men vi jobbar på hög fokus i fria följet med hög förväntan.

 

Allan Brallan fick ett fint sökpass förra söndagen än går den gamla tanten jag hoppas av hela mitt hjärta att hon slipper sina hältor i vår och att vi kan tävla någon mer innan det är dags för att bli penisonär från tävlingsbanan.