11. jun, 2015

Kuldag vad är det?

Två dagars kuldagar med med sammanlagt 12 hundaare och mattar roade sig kungligt i Göttorp i helgen. Ingen visste väl vad dom anmälde sig  till bara att kul vill man gärna ha med sin hund och tog chansen. Dagen var upplagd med olika stationer där vi tränade följsamhet samarbete inkallning störningsträning underlag appotering osv. Och jag tyckte det blev så lyckat allt det jag hade hoppats på många goa skratt, deltagande med sina hundar, superbelöningar, ja jag log med hela hjärtat när kursarna planerade skrattade o vill lyckas med sina övningar. Det händer något i oss när det blir lite tävling på skoj alla ville ha tiorna men i ett gott gäng så glädjs man med varnadra och det gjorde vi verkligen.

Alla övningarna var upplagd på skoj Coolmen det fanns många eftertankar! Vilka förutsättningar ger vi våra hundar? Vad händer när man själv är engagerad för ett lyckande? Hur avspeglas vår egna glädje? Många sa efter jag skulle gjort si eller så då hade det funkat CoolGillaNu ska jag hem o prova igen! Fast det bara va på skoj fick man med sig att tänka o planera sin träning.

Följsamhet med ett ägg i munnen på föraren blir det svårt att locka o pocka på sin hund Cool

Inkallning med kattmat kräver sin förare Cool

Appotering av korv gav många härliga skratt och Grattis till Annika som fick 10 p för den övningen Obs!kasta ut och komma in med hel korv Chockad

Nosarbete av olika former ga svar att hundar kan mer än vad vi tror om vi bara vågar vara tysta o låta hunden göra jobbet.

Shapingövningar på kul sätt med olika underlag är skoj.

Ja en fantastisk helg var det så grannarna i Göttorp undrade vad har ni skrattat åt hela helgen ....Vi har bara tränat hund fast med massa tokigheter.

Det finns många roliga kort under foto från kurser.