Den här killen har då en väldigt fin avstäningsknapp men sen tränar vi det mycket på alla möjliga ställen. Så skönt om man ska åka bort att det är inga konstigheter att koppla av.

Första lägret avklarat där fick han träffa två av sina syskon vilket var väldigt skoj. Han fixar miljöombyte lätt som en plätt.

Så roligt det är att leka med Guidetti tog lite tid innan han vågade ha dragkamp med sin bror. Att leka med andra hundar är bra och väldigt skoj men det räcker gott och väl med några stycken annars tror han att så fort han ser en hund ska det lekas.

Man har svårt just nu att förstå att han ska bli lika stor och som sin bror. Guidetti är en fantastisk storebror som ligger på golvet och leker med honom och håller sina stora tassar i styr. Det är härligt att se deras signaler till varandra och hur Zaccardo läser av oj nu blev jag nog lite för intensiv och han backar undan. Guidetti gillar inte när hans sylvassa tänder biter han men på ett bra sätt fostra han honom.Det är en fröjd att se dom tillsammans och man lär sig så fantastiskt mycket om hundars språk.

Oj va han sover gott den här lille pojken visst han får följa med på äventyr och upptäcka saker men träningen är då i pyttesmå potioner mest lek och lära känna varandra. Jag tänker inte ha bråttom med den träningen som ska leda till att han ska bli en brukshund det hinner vi.

Idag gav jag Zaccardo sin lunch i skogen i matskål. Vi kommer ju åka på turne i sommar och hålla kurser så bra att kunna äta var man än är. Ibland strö jag hans mat i en liten ruta på gräsmattan så han får leta efter sin föda ett bra sätt att aktivera han men också en grund för framtida spår.

Vi tränar mycket olika miljöer, underlag, skrammel, väder och vind. Allt för att vänja honom inför framtiden. Att gå med sin valp på olika underlag, små trappor (om du inte har en valp som ska bli väldigt stor) galler, skogen, asfalt grus osv. Titta på hästar kor och får. Åka buss eller höra på tåget som far förbi. Sitta på en soffa och på en bussstation.  Idag fick Zaccardo prova bollhavet springa i en agilitytunnel och så la jag bestick i en stor bunke.Det var inga konstigheter alls utan han tyckte att det mest var kulCool Favvo var nog bollhavet.

Första heldagen på jobbet då ser man så här trött ut Cool. Det har varit många som varit på kurs idag och då blir ju enhel del spring fram och tillbaka någon glömde gotterna i köket,någon ska gå på toan,någon hund skäller ja det händer saker hela tiden men han ligger så gott och sover i sin bur sen klart att jag får planera raster så vi får ut och röra på benen och lite hjärngympa! Balansen är viktig.

Oj vilken kul dag när syster Skårpan kom från Skåne och hälsade på ! Härligt att se när som valpar springer ta fatt lekar, brottas,smyger på varandra, delar en pinne och försöker vara den starkaste. Det är fint med syrrorCool lika stora  och samma typ av lek. Tänk på det när du låter din valp leka med en annan hund att det är ungefär lika stora så blir leken på samma villkor och är hunden äldre än din välj med omsorg snälla hundar och stå inte still utan var i rörelser då blir det bäst!Lek kompisar är kul och det kan man ha några stycken men Zaccardo kommer ine få leka med alla vi träffas får då kommer han dra fram till andra hundar och det vill jag inte !

Oj va klor vi klipper ofta och lite för det tänker vi bli bra påCool man blir bäst på det  gör ofta. Jag vänjer honom vid hantering tittar på tänder och i öronen, borstar pälsen, torka tassar, badar så blir det inga konstigheter framåt. Bra när man ska gå till veterinären eller om vi ska åka på utställning. Jag passar på att be någon hundvan kompis att känna igenom honom ja man vet ju aldrig vi kanske står där i en utställningsring en vacker dag !

På dagens äventyr så sköts det hej vilt i skogen hoppas det var en 30 vildsvin som fick bli mat för vårens grllfester. Men så härligt han brydde sig inte ett dugg utan hoppade glatt omkring i skogen som inget hänt.Att ha skottfasta hundar är ju A och O om man ska köra bruks men jag tänker att vara skottfast gör hundens vardagsliv så mycket lättare.

Den flygande boxervalpen ! Hej o Hå vilken energi det var på den lille gossen idag på vår lilla äventyrsresa till skogen. Så himla bra det blir att kalla in på "grönt ljus" så nöjd med så många fina insättningar på kom kontot. Sen har vi julafton varje gång med olka belöningar  Gotte Lek Matte ramlar kull Kel och smek och inte lämna mig från friordet kommer. Överraskningar ökar motivationen att springa fort = bra förväntan på ordet Kom!

Nu har lilleman bott hos oss en vecka och det har varit en härlig vecka ! Vi har varit på många äventyr och han verkar vara en cool kille. Åka bil i bur går då alldeles utmärkt idag fick han ligga i bilen ca 30 min och han sov när jag kom tillbaka. En tur till skogen i det fina vårvädret springa o skutta i skogen är ett stort äventyr för små valpar . Han fick sin lunch på en liten skogsväg och då hör jag när jag satt på min stubbe hur den lilla näsan jobbar. Nosarbete är bättre än bäst för hundar det ökar deras självkänsla och dom bli behgligt trötta.

Jo då bussig och frimodig är han men det ska små valpar vara och jag får mig många härliga skratt. Jag njuter av varje sekund för det har jag bestämt denna lille killen ska jag njuta av valptiden för den ju alldeles för fort. Han kampar ner fårskinnen och filtar från soffan, plantera och klipper ner mina stora växter. Skor ska man springa runt med i munnen och linnedukar är toppen som kampleksak.Han gillar att vara i sin lekkorg där det ligger lite olika saker något gosedjur, ett långt rep, ett litet grytlock, en sked i trä, en barnmobil, en barnskramla och ja just det en metallapport med Cool  I hallen har jag en större korg med vantar och mössor den hoppar han ner i och hämtar sig en vante. Ja sen springer vi upp och ner i trapporna Ja han förstås på armen för att lära sig att behoven gör vi ute och men herregud så snabba dom är att "olyckan" är framme !

Första lilla och med betoning på  lilla träningspasset. Upp på pallen och röra sig var ju inga konstigheter alls, där snurra han runt alla redan men lite högervriden och jag vill att han ska lära sig från början att snurra lika bra åt båda håll. Handtaget ska jag ha senare för att stärka upp hans rörelser men just nu är det att belöna upp händerna så han förstår att inte smita undan när jag ska ta honom men också för att lära sig att frysa i min hand för överlämnandet i uppletandet.Handtaget kan man till så otroligt mycket ingångar för komma in vid sidan, när man går till veterinären  och sen lär sig valpen att jobba för dig eftersom det är helt kommandolöst. Jag tänker att samarbete och relation bygger man Inte med kommando. Att avlusta varje pass med att boosta ihop med sin hund är guld värt.

Oj vilken liten lekpojk det bubblar av glädje i han man ser att han får ett fint självfötroende och han känner sig häftig när han får vara lite stark och jag bara ler av lycka du och jag killen. Just det tillsammans leker vi inte han för sig. Om man låter valpen ha leksaken själv blir dom bäst på att springa runt med leksaken själv och då lägger dom sig gärna en bit ifrån o tugga på leksaken då är det inte vi som leker. Bytesleken är toppen. Vi leker små korta pass så han vill ha den igen växlar mellan leken och att vara lugn det ger en fin grund. Just nu är det ett litet fårskinn som får vara leksak lätt att bita i och i snöre så han biter i saken och inte i mina händer. 

Jag vill ha ska få en bra på och avstäningsknapp. Jag lägger mycket fokus på att vila överallt i hemmet, på jobbet och idag var han med på styrelsemöte. Han var fantastik idag på mötet. Gav han ett litet ben på sin vilfilt brevid  och där låg han och mumsade sen somnade han gott. Varje dag så tar vi en powernap där han ligger på mitt bröst o sover det ä jag övertygad om att det kommer stärka våra band och skapa mycket trygghet.

Spårdag för storebror Guidetti och han fick komma ur bilen medans jag plockade fram till spåret. Vad händer jo då här börjar han hämta spårpinnarna. Visa förstå att det är Guldtackor som matte älskar med en gång. Lunchen la jag i en liten ruta som blir en bra grund för vår framtida resa i spårskogen.

Måndag morgon och jag är så glad att han sover gott om nätterna! Det märks att han börjar känna sig hemma för nu får han sina stolleryck Cool igår kväll kampade han med linneduken på matsalsbordet. Han är duktig på att åka bil och låg i sin bur tyst medans jag körde uppletande med Mr G. Premiären i skogen blev lyckad och det var full fart i lingonriset. Jag passade på när han kom i full fart emot mig att kalla in honom (grönt ljus) så får vi många insättningar på plus kontot. Vi har provat lite pall där rör han sig fint. Han förstår inte riktigt belöningsorden än men det kommer. Vi har lekt små korta pass nära mig och att han ska komma tillbaka för leka när jag släpper leksaken. Bra kamp i gossen! Täcke är sådär men halsband är verkligen pytton det kliar som tusan.

Söndag och första arbetsdagen för Zaccardo.Jag jobbade på eftermiddagen med en timmes paus för lite rastning och mys. Jag har satt buren där jag står och håller teorin så det blir burträning och när jag är i träningslokalen så hör han mig medans han samtidigt ensamhetstränas. Det gick så fint och när jag gick ner i köket så droppade jag några kulor i buren av hans mat när han var tyst. Tips lägg ett tjockt täcke i buren så ramlar kulorna ner lite i gömmorna.Några små pass fick han kommma ut och vara med passivitetsträning . När alla kom in och satte sig i träningslokalen lekte jag med honom så att det blir roligare att stanna hos mig än att springa fram till människor. Det tänker jag blir en bra grund för en liten boxerkille.

Idag har jag hämtat hem Voffers Zaccardo. Jag tog med mig mitt barnbarn Vincent som fick agera kenneldräng. Resan hem gick så fint han sov hela vägen och kenneldrängen med. Väl hemma fick han undersöka sin nya lya och hälsa på sin storebror Guidetti som visade sig från sin allra bästa sida gomodig som han är. Natten sov han till halv två sen yla han lite då gick Guidetti ner från sängen och la sig hos han och då somnade han om så sött. Fina Mr G.