Då har vi gjort våra första tävlingar:


Våren 2023 tog vi titlen Lys i lydanden 


Hösten 2022 blev vi uppflyttade till elit i både spår och sök !

Våra fina resultat gav oss Boxerklubben finaste priset  Årets Brukshund den vinstrikaste boxern under 2022.

Mönsterås 13 september appellen spår Uppflyttade till lägre

Lessebo 9 oktober lägre sök uppflyttade till högre sök 

Zaccardo blev 2022 Svensk Champoion 


Nu har jag firat min första midsommar med massa andra hundar vi tränade spår och lydnad. Mina spår är med gotte i och dom är för korta så ibland får jag två små, sen leker vi någon rolig lek med träpinnar i gräset som hon gömmer men jag känner nog allt var dom är. I spåret ska hålla nosen i backen där mattes fötter gått och sen ska jag äta de där små godisarna om inte myrorna varit där först. I lydnaden får träna rörelser, omvänt lockande, pallen . Jag har också fått gå till en pinne där det ligger en godis på 🙂det är då  jättelätt. Roligast är att spring när hon ropar hit. I lördags tog hon fram en sak som var i metall kallas visst apport som hon ville jag skulle ha i munnen var ju en likadan som låg bland mina leksaker när jag flyttade i så den kände jag igen . Hon skryter med mig och säger att jag har en bra balans men tror nån det blir jag för mycket så suger hon ju in mig mellan sina ben för jag ska lugna ner mig och då får jag träna igen .  

Jag har en bästis han heter Snoddas och vi är bröder. Vi får ibland leka och då fär vi ha en leksak tillsammans matte säger att det är  för inte ligga o bita på varandra  utan mer springa och ta fatt lekar. Jag tränas nu en del kommer snabbt när hon ropar för det är som julafton att komma till matte alltid bra belöningar och aldrig vet jag vad jag får. Jag är duktig att vara med henne ihop med andra mäniskor och hundar men det känns som hon är som en stor köttbulle :) jag hoppar gladligen upp på pallen och snurra runt, sätter nosen i handen och kan  vara stilla i omvänt lockande. Hon där uppe matte alltså är stolt som en tupp för jag kommer med leksaker till henne och vill leka tror tusan det där har vi ju som mest kul. Ha en go dag vi hörs/ Zaccardo

Vissa dagar kallar matte mig för galenpannan men hon måste ju förstå att jag har mycket spring i benen ibland för jag inte sprungit på ett tag eller för jag fått många nya intryck då måste jag springa så det hamnar på rätt plats i min lilla hjärna. 

Vissa dagar kallar matte mig för galenpannan men hon måste ju förstå att jag har mycket spring i benen ibland för jag inte sprungit på ett tag eller för jag fått många nya intryck då måste jag springa så det hamnar på rätt plats i min lilla hjärna. 

Idag for vi till ett stort badkar och där i skulle jag bada 😮 det va i början allt lite läskigt men sen hittade jag en pinne som flöt vid vattenkanten som jag gärna ville ha 🙂 först skällde jag på den 👎 sen tittade jag på matte att hon skulle hämta den men inget hände hon tittade inte ens på mig Ja ja jag har märkt det hon gillar inte när jag skäller! Men jag löste det i med tassarna  och hämta den själv och jäkla va kul det var plaskade och stänkte när jag hoppade runt. Brosan for iväg ut i vattnet men det där väntar jag nog med håller mig på grunt vatten .Matte hittar då på så många spännande äventyr.

Så spännande idag åkte vi till en stor hall där var det lustigt gräs, ekade, hördes fåglar och smällde i taket. Min brosan var också där och dom med två ben pratade om hur vi skulle klara miljön det var lätt som en plätt . Vi fick springa fort som tusan där inne när dom ropade hit och då kom bästa leksaken fram. Sen hade dom massa andra saker stegar pallar och hinder ja det var verkligen ett kul place dit ska vi visst åka och träna ofta hörde jag...det tråkiga var att brosan och jag inte fick leka alls var något dom kallade träningsplan men vi fick sitta lugna hos dom medans dom fikade det var lite svårt.

Detta är två små pojkar som kommer till oss ibland matte kallar dom för barnbarn. Vi leker och busar dom är lika vilda som mig så vi har väldigt skoj tillsammans men jag får inte bita dom eller hoppa på dom då blir matte sur.

Idag kom det en tjej med en lustig sak kallas visst kamera. Hon tog en himla massa kort på mig :) Matte sa att det ska bli kort till en folder med valptips när man hämtar hem sin valp. Hon var superkul och jag skulle springa sitta still och göra alla möjliga trix men jag var bäst på att pussa henne.

Oj oj så spännade i ett gammalt sågverk var det både lustiga lukter massa plåt och hjul som kun kunde röra sig det tog verkligen på krafter sp jag var tvungen att sova en rejäl stund.

Idag sa matte vi skulle åka på föreläsning. Vi körde ca 1 timme och hamnade i Brittatorp på Målens Hundpensionat. Det var väldig många människor där ! Så många har jag då aldrig sett😮 det var fullt med ben överallt och dom sa ÅHHHHHHHHH va söt måste väl varit mig dom menade 🙂 Matte var väldigt snäll jag fick hälsa och pussa på flera stycken. Det var en lokal  med stolar dit gick alla tvåbenta och satte sig medans matte plockade fram min vilfilt och droppade några köttbullar på filten sen började hon prata inför alla dessa människor om balansen i hundar, belöningar passivitet osv. men det där har jag redan hört så jag kröp ihop på min vilfilt och sov.

Idag dök dom upp igen Hästarna 🙂 men se nu var jag van vid stora djur och vågade gå fram och nosa på mulen. Heja mig jag är en modig kille !

Idag var vi i skogen o tränade på att klättra på stenar och stubbar och traskade i blåbärsriset. Matte drack kaffe i skogen och jag for runt och jagade löv. Det var en väldigt roligt äventyr för jag hittade mattes vante som jag sprang till henne med o då lekte vi 🙂.

Idag skulle storebror till Sophie på häst och hälsa han har varit lite halt. Jag fick också prova lite massage och hantering och jag hånglade upp henne rejält tänkte att hon ska gilla mig skarpt. Matte köpte en säck ny hundmat till mig hoppas jag gillar den🙂. I hagen utanför gick det några stora hundar matte kallade dom för hästar de var allt lite läskiga sen fans det typ en bur med fåglar i  som lät väldigt konstigt dom heter visst hönor. En spännande dag så när vi kom hem sov jag som en liten gris.

Idag var vi och hälsade på Snoddas min lillebror ja jag kom först 🙂 vi hade så roligt men jag hade väldigt svårt att förstå varför jag inte fick låna hans ben. Matte och Anna stod mest och log och det fattade jag inte heller. Sen sprang vi förstås ta fatt leken den är så himla kul.

Idag var dagens äventyr att åka till Läckeby djursjukhus och han satt fint hos mig o tittade sen la han sig mellan mina ben. Så fint det blir när det blir en passivitespunkt men också en trygghetsplats för den lille gossen. Jag önskar att fler förstod vikten att ha sin hund nära sig på när man sitter i ett väntrum och att man tog mer hänsyn att det kan vara sjuka hundar som absolut inte behöver hälsa på andra hundar eller katter.

Oj Oj vilken helg fick följa med matte som skulle hålla kurs i Skåne. Träffade en massa andra hundar endel såg ut som mig fast större sen var det små hundar som visst hette frallor är inte det bröd . Matte sa att hon var stolt över mig för jag tog det med ro och både åt och sov bra. Jag tyckte då inte det var något märkvärdigt jag är ju på olika äventyr och matte är ju cool så då tänker jag att då gör jag likadant.

Vila är viktigt för valpar dom behöver sova mycket. efter ett litet äventyr lår valpen återhämta sig med vila.

När man är liten och ser nya saker så sätter man sig ofta ner och fundera en liten stund sen så kommer man till beslut att undersöka den tiden är viktigt att valpen får attt lösa saker själv. Om du behöver hjälpa din valp gå fram till saken hunden blir lite rädd för och prata vänligt med tex om det är en soptunna tills valpen själv kommer fram. Tvinga aldrig

Den här killen har då en väldigt fin avstäningsknapp men sen tränar vi det mycket på alla möjliga ställen. Så skönt om man ska åka bort att det är inga konstigheter att koppla av.

Första lägret avklarat där fick han träffa två av sina syskon vilket var väldigt skoj. Han fixar miljöombyte lätt som en plätt.

Så roligt det är att leka med Guidetti tog lite tid innan han vågade ha dragkamp med sin bror. Att leka med andra hundar är bra och väldigt skoj men det räcker gott och väl med några stycken annars tror han att så fort han ser en hund ska det lekas.

Man har svårt just nu att förstå att han ska bli lika stor och som sin bror. Guidetti är en fantastisk storebror som ligger på golvet och leker med honom och håller sina stora tassar i styr. Det är härligt att se deras signaler till varandra och hur Zaccardo läser av oj nu blev jag nog lite för intensiv och han backar undan. Guidetti gillar inte när hans sylvassa tänder biter han men på ett bra sätt fostra han honom.Det är en fröjd att se dom tillsammans och man lär sig så fantastiskt mycket om hundars språk.

Oj va han sover gott den här lille pojken visst han får följa med på äventyr och upptäcka saker men träningen är då i pyttesmå potioner mest lek och lära känna varandra. Jag tänker inte ha bråttom med den träningen som ska leda till att han ska bli en brukshund det hinner vi.

Idag gav jag Zaccardo sin lunch i skogen i matskål. Vi kommer ju åka på turne i sommar och hålla kurser så bra att kunna äta var man än är. Ibland strö jag hans mat i en liten ruta på gräsmattan så han får leta efter sin föda ett bra sätt att aktivera han men också en grund för framtida spår.

Vi tränar mycket olika miljöer, underlag, skrammel, väder och vind. Allt för att vänja honom inför framtiden. Att gå med sin valp på olika underlag, små trappor (om du inte har en valp som ska bli väldigt stor) galler, skogen, asfalt grus osv. Titta på hästar kor och får. Åka buss eller höra på tåget som far förbi. Sitta på en soffa och på en bussstation.  Idag fick Zaccardo prova bollhavet springa i en agilitytunnel och så la jag bestick i en stor bunke.Det var inga konstigheter alls utan han tyckte att det mest var kul🙂 Favvo var nog bollhavet.

Första heldagen på jobbet då ser man så här trött ut 🙂. Det har varit många som varit på kurs idag och då blir ju enhel del spring fram och tillbaka någon glömde gotterna i köket,någon ska gå på toan,någon hund skäller ja det händer saker hela tiden men han ligger så gott och sover i sin bur sen klart att jag får planera raster så vi får ut och röra på benen och lite hjärngympa! Balansen är viktig.

Oj vilken kul dag när syster Skårpan kom från Skåne och hälsade på ! Härligt att se när som valpar springer ta fatt lekar, brottas,smyger på varandra, delar en pinne och försöker vara den starkaste. Det är fint med syrror🙂 lika stora  och samma typ av lek. Tänk på det när du låter din valp leka med en annan hund att det är ungefär lika stora så blir leken på samma villkor och är hunden äldre än din välj med omsorg snälla hundar och stå inte still utan var i rörelser då blir det bäst!Lek kompisar är kul och det kan man ha några stycken men Zaccardo kommer ine få leka med alla vi träffas får då kommer han dra fram till andra hundar och det vill jag inte !

Oj va klor vi klipper ofta och lite för det tänker vi bli bra på🙂 man blir bäst på det  gör ofta. Jag vänjer honom vid hantering tittar på tänder och i öronen, borstar pälsen, torka tassar, badar så blir det inga konstigheter framåt. Bra när man ska gå till veterinären eller om vi ska åka på utställning. Jag passar på att be någon hundvan kompis att känna igenom honom ja man vet ju aldrig vi kanske står där i en utställningsring en vacker dag !

På dagens äventyr så sköts det hej vilt i skogen hoppas det var en 30 vildsvin som fick bli mat för vårens grllfester. Men så härligt han brydde sig inte ett dugg utan hoppade glatt omkring i skogen som inget hänt.Att ha skottfasta hundar är ju A och O om man ska köra bruks men jag tänker att vara skottfast gör hundens vardagsliv så mycket lättare.

Den flygande boxervalpen ! Hej o Hå vilken energi det var på den lille gossen idag på vår lilla äventyrsresa till skogen. Så himla bra det blir att kalla in på "grönt ljus" så nöjd med så många fina insättningar på kom kontot. Sen har vi julafton varje gång med olka belöningar  Gotte Lek Matte ramlar kull Kel och smek och inte lämna mig från friordet kommer. Överraskningar ökar motivationen att springa fort = bra förväntan på ordet Kom!

Nu har lilleman bott hos oss en vecka och det har varit en härlig vecka ! Vi har varit på många äventyr och han verkar vara en cool kille. Åka bil i bur går då alldeles utmärkt idag fick han ligga i bilen ca 30 min och han sov när jag kom tillbaka. En tur till skogen i det fina vårvädret springa o skutta i skogen är ett stort äventyr för små valpar . Han fick sin lunch på en liten skogsväg och då hör jag när jag satt på min stubbe hur den lilla näsan jobbar. Nosarbete är bättre än bäst för hundar det ökar deras självkänsla och dom bli behgligt trötta.

Jo då bussig och frimodig är han men det ska små valpar vara och jag får mig många härliga skratt. Jag njuter av varje sekund för det har jag bestämt denna lille killen ska jag njuta av valptiden för den ju alldeles för fort. Han kampar ner fårskinnen och filtar från soffan, plantera och klipper ner mina stora växter. Skor ska man springa runt med i munnen och linnedukar är toppen som kampleksak.Han gillar att vara i sin lekkorg där det ligger lite olika saker något gosedjur, ett långt rep, ett litet grytlock, en sked i trä, en barnmobil, en barnskramla och ja just det en metallapport med 🙂  I hallen har jag en större korg med vantar och mössor den hoppar han ner i och hämtar sig en vante. Ja sen springer vi upp och ner i trapporna Ja han förstås på armen för att lära sig att behoven gör vi ute och men herregud så snabba dom är att "olyckan" är framme !

Första lilla och med betoning på  lilla träningspasset. Upp på pallen och röra sig var ju inga konstigheter alls, där snurra han runt alla redan men lite högervriden och jag vill att han ska lära sig från början att snurra lika bra åt båda håll. Handtaget ska jag ha senare för att stärka upp hans rörelser men just nu är det att belöna upp händerna så han förstår att inte smita undan när jag ska ta honom men också för att lära sig att frysa i min hand för överlämnandet i uppletandet.Handtaget kan man till så otroligt mycket ingångar för komma in vid sidan, när man går till veterinären  och sen lär sig valpen att jobba för dig eftersom det är helt kommandolöst. Jag tänker att samarbete och relation bygger man Inte med kommando. Att avlusta varje pass med att boosta ihop med sin hund är guld värt.

Oj vilken liten lekpojk det bubblar av glädje i han man ser att han får ett fint självfötroende och han känner sig häftig när han får vara lite stark och jag bara ler av lycka du och jag killen. Just det tillsammans leker vi inte han för sig. Om man låter valpen ha leksaken själv blir dom bäst på att springa runt med leksaken själv och då lägger dom sig gärna en bit ifrån o tugga på leksaken då är det inte vi som leker. Bytesleken är toppen. Vi leker små korta pass så han vill ha den igen växlar mellan leken och att vara lugn det ger en fin grund. Just nu är det ett litet fårskinn som får vara leksak lätt att bita i och i snöre så han biter i saken och inte i mina händer. 

Jag vill ha ska få en bra på och avstäningsknapp. Jag lägger mycket fokus på att vila överallt i hemmet, på jobbet och idag var han med på styrelsemöte. Han var fantastik idag på mötet. Gav han ett litet ben på sin vilfilt brevid  och där låg han och mumsade sen somnade han gott. Varje dag så tar vi en powernap där han ligger på mitt bröst o sover det ä jag övertygad om att det kommer stärka våra band och skapa mycket trygghet.

Spårdag för storebror Guidetti och han fick komma ur bilen medans jag plockade fram till spåret. Vad händer jo då här börjar han hämta spårpinnarna. Visa förstå att det är Guldtackor som matte älskar med en gång. Lunchen la jag i en liten ruta som blir en bra grund för vår framtida resa i spårskogen.

Måndag morgon och jag är så glad att han sover gott om nätterna! Det märks att han börjar känna sig hemma för nu får han sina stolleryck 🙂 igår kväll kampade han med linneduken på matsalsbordet. Han är duktig på att åka bil och låg i sin bur tyst medans jag körde uppletande med Mr G. Premiären i skogen blev lyckad och det var full fart i lingonriset. Jag passade på när han kom i full fart emot mig att kalla in honom (grönt ljus) så får vi många insättningar på plus kontot. Vi har provat lite pall där rör han sig fint. Han förstår inte riktigt belöningsorden än men det kommer. Vi har lekt små korta pass nära mig och att han ska komma tillbaka för leka när jag släpper leksaken. Bra kamp i gossen! Täcke är sådär men halsband är verkligen pytton det kliar som tusan.

Söndag och första arbetsdagen för Zaccardo.Jag jobbade på eftermiddagen med en timmes paus för lite rastning och mys. Jag har satt buren där jag står och håller teorin så det blir burträning och när jag är i träningslokalen så hör han mig medans han samtidigt ensamhetstränas. Det gick så fint och när jag gick ner i köket så droppade jag några kulor i buren av hans mat när han var tyst. Tips lägg ett tjockt täcke i buren så ramlar kulorna ner lite i gömmorna.Några små pass fick han kommma ut och vara med passivitetsträning . När alla kom in och satte sig i träningslokalen lekte jag med honom så att det blir roligare att stanna hos mig än att springa fram till människor. Det tänker jag blir en bra grund för en liten boxerkille.

Rubrik

Det här är en paragraf. Klicka här för att lägga till din egen text och redigera paragrafen. Det här är rätt ställe att skriva lite mera om dig själv och introducera webbsidan för dina besökare.


Dela den här sidan